I am Grave - nieuw

De volgende stap in september 2019

Benieuwd wat de volgende stappen zijn in het plan “I am Grave”?
 
Bouwplaats
Momenteel is het stilletjes op de bouwplaats. Het verwijderen van asbest verliep voorspoedig en was eerder klaar dan verwacht. Aansluitend zijn we gestart met het strippen van alle gebouwen, alle materialen anders dan steen en ijzer zijn verwijderd. De gebouwen zijn nu klaar voor de sloophamer! Ons streven was voor de bouwvakvakantie de sloopwerkzaamheden af te ronden. Helaas lukt dit niet omdat we vorige week de sloopvergunning ontvingen. Om te voorkomen dat het mooie stadje Grave in de zomermaanden er uit ziet als een oorlogsgebied hebben we besloten direct na de vakantie te beginnen met de sloopwerkzaamheden.    
 
Voorbereiding
Goed nieuws, de voorbereidingen zijn nagenoeg afgerond:

 • De namen van de gebouwen zijn bekend
 • De architecten zijn klaar met de ontwerpen
 • Bekend is welke woningen te huur worden aangeboden en welke woningen te koop. 
 • Er is overeenstemming bereikt met het Waterschap over de gebouwen nabij de kade
 • Voor alle gebouwen is een bouwvergunningen aangevraagd

 
Door alle partijen is hard gewerkt waardoor we met de voorbereidingswerkzaamheden nauwelijks achterliggen op planning.
 
We hadden u, mogelijk toekomstige bewoners van I am Grave, graag al eerder willen informeren. Het plan om in maart jl. een enquête te houden en daarna het plan te presenteren moesten we bijstellen, omdat er in de laatste 6 maanden veel gewijzigd is. We hebben ervaren dat bouwen in de beschermingszones van het Waterschap zeer complex is en dat mede hierdoor het plan moest worden aangepast. Daarnaast waren we zelf niet helemaal content over “Het noord blok” en hebben het plan nu naar tevredenheid aangepast. De huur- en koopwoningen zaten verstrengeld wat we niet optimaal vonden. Dit is nu allemaal keurig ontrafeld en geregeld. Op de site I am Grave staat nu aangegeven wat koop en huur wordt.
 
Volgende stappen

 • De adviseurs rekenen de huur en koopprijzen uit.
 • De architecten werken de geschetste plattegronden verder uit welke u meer inzicht gaan geven in de gebouwen en woningen.

 
In september 2019 verwachten de adviseurs en de architecten klaar te zijn met hun werkzaamheden.
 
Feestelijk moment
De verwachting is dat in september 2019 het contract met gemeente Grave officieel ondertekend wordt. Een mooi moment om dan de plannen in de kapel aan u te presenteren.
Het ondertekenen van de overeenkomst met de gemeente Grave willen we samen met u vieren. Wanneer dit heugelijk feit is in september en hoe laat leest u na de bouwvak op onze site en wordt u in de volgende nieuwsbrief hiervoor uitgenodigd.
 
Aansluitend wordt de kapel en het kantoortje aan de voorzijde van de kapel in de loop van het vierde kwartaal opengesteld. Hier kunt u de plannen inzien en kunt u met al uw vragen over de koop- en huurwoningen terecht. De opening met openingstijden maken we op een later moment aan u bekend. 
 
Nieuwe plaatjes, schetsen en aanzichten
Vanaf vandaag staan de meest recente artist impressies van de gebouwen op onze site, deze kun je daar ook downloaden. Ook kun je op de site nu al een groot aantal schetsen van de plattegronden downloaden. Dit geeft je al een mooi beeld van hoe de gebouwen intern met hun woningen zijn onderverdeeld.
 
De officiële namen van de gebouwen bekend

 • De Wijnberg blijft uiteraard “De Wijnberg”
 • De appartementen aan de oude haven wordt “De Vier Winden”
 • De Prinsenstal is uit het plan, hiervoor is “Het Koetshuis” gekomen
 • De Appartementen aan de Oliestraat wordt “Het Begijnenhuis”
 • Het smalle huisje aan de Prinsenstal wordt “ ’t Smalle Huys”
 • De flat wordt “ Loft26 Grave”
 • De 3 woningen aan de Brugstraat wordt “Stadspanden Brugstraat”

 
Ideeën namen nieuwe/oude straatjes
Het steegje tussen de Drie Winden en Stadspanden “Lazewiel”.
Tussen de Prinsenstal en Oliestraat “De Pauselijke staten”.
Beide herleid uit historische gegevens.
 
Een…. beetje vertraagd maar niet heus. Het plan voldoet nu aan al onze wensen. We vinden het super mooi. We willen dit in september 2019 met jullie gaan delen. We gaan los, geniet van de zomer!

Team I am Grave

Scroll to Top